tiistai 1. syyskuuta 2015

Oli synkkä ja myrskyinen yö...




Edellisellä kerralla pohdin taiteilijuutta, inspiraatioita ja tunnetta ja mihin se johti?

Se johti siihen, että aloin kirjoittaa. Otsikkokin tuli helposti ”Miten elää sisäisten prosessien kanssa”. 
Se lähti Jed Mckennan ”Henkinen sodankäynti” kirjasta, jonka luin nauttiessani elokuun ihanasta intiaanikesästä rannalla, parvekkeella, mökillä. Löysin sieltä avainsanoja ja aiheita, jotka olen nyt kirjoittanut koneelle ja lähtenyt purkamaan niitä.



Japanikoira-sarjasta "Seikkailu"

Lapsena halusin kirjailijaksi ja kirjoitinkin serkkuni Jyrkin kanssa yhdessä kirjaa, joka alkoi samoilla sanoilla kuin Tenavien Ressu-koiran kirjan aloitus: Oli synkkä ja myrskyinen yö…. Siihen pisteeseen se myös taisi jäädä lukuunottamatta kannen kuvaa: hylätty linna ja yksinäinen auto.. Ideoita oli, mutta kirjoitustaitoa ei.

Tämänhetkinen kirjoittamisprojekti voi loppua yhtä lyhyeen kuin aikeeni kirjoittaa ja kuvittaa Pörrömöröä ja Ketun ja Kalan ystävyyttä. Puhumattakaan siitä, että kiinalaisen lääketieteen koulussa (Neijing) tein lopputyön koirien kiinalaisesta lääketieteestä ja koulun jälkeen lähdin kuvittamaan ja kirjoittamaan parannettua versiota siitä. Kuvat olin jo viime kevääseen mennessä saanut lähes valmiiksi ja kirjoitushommat olivat alkamassa, mutta kuinkas kävikään. Yhtenä päivänä katsoin kuvat läpi ja totesin, ettei minulla ole enää mitään mielenkiintoa kirjan tekemiseen. Aamen, se haudattiin. En tiedä kuinka syvälle, mutta toistaiseksi niin syvälle, ettei edes lapio kalahda sinne.

Tässä voi käydä samoin, mutta koska tulevaisuus ei tunnu eikä mietitytä enää mielessäni, niin en välitä siitä. Toiminta ja prosessit ovat nyt elämän ytimessä. Loppuunsaattaminen ja tulokset tuntuvat merkityksettömiltä siinä valossa, että olen nyt terve. Toistaiseksi, koska elämä saattaa yllättää niin kuin se tekee joka tapauksessa. Seikkailuahan tämä elämä on:).

Kuvataiteen tekeminen jatkuu viimeistään ensi viikolla, kun menen Maisa Heiskasen luotsaamaan Akvarellitila 2:een Hervannan kirjastoon. Tapahtumalla on myös oma facebook-sivunsa, josta seuraava teksti:


AKVARELLITILA 2
Vuorovaikutteinen maalaustapahtuma

Kuvat syntyvät yleensä tekijän omalla työhuoneella keskittymistä tukevassa rauhassa. Muodostuu uusi tilanne kun tekijät ovat vuorovaikutuksessa keskenään päivittäin syntyvien kuviensa sekä paikalla olevan yleisön kautta.
Yleisöllä on mahdollisuus seurata työskentelyä ja keskustella tapahtumaan osallistuvien taiteilijoiden kanssa.

Hervannan kirjasto
Insinöörinkatu 38

07.-25.09. kutsutut taiteilijat työskentelevät vuoropäivinä kirjastoon järjestetyssä maalaustilassa ma-pe klo 12-17 ja la 10-15

La 26.09. työskentely loppuu ja näyttely avataan klo 13-15

Näyttely on auki yleisölle kirjaston aukioloaikoina pe 9.10. asti

Hervannan kirjaston aukioloajat syys- ja lokakuussa: ma 10-20, ti-pe 10-19, la 10-15



Tervetuloa sinne!
Olen maalaamassa ensi keskiviikkona klo 12-17.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti