keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Stonehengen arvoitus



Lähiviikkoina on ollut jännittävää seurata miten draamankaari etenee elämässäni. Nyt sanoisin, että johan helpottaa ja se siitä sitten. Tosin on hyvä olla nöyrä ja ottaa asiat vastaan sellaisina kuin ne tuodaan. Draamaa tai ei, niin se on elämää, joka tuntuu joltakin, monenlaiseltakin ja siitä kiitos: osaan tuntea ja osaan päästää irti.

Draamojen keskellä on tapahtunut mielenkiintoisia asioita, jotka liittyvät Stonehengeen. Juhannuksen jälkeen kirjoitin blogiin, että näin unta Stonehengestä ja siitä seurasi, että päätimme ystäväni kanssa lähteä sinne ensi kesänä. Sattumalta, vai mikä sitten on sattumaa ja mikä ei, tuli teemalta kaksiosainen Stonehenge dokumentti.  Ja myös ylen uutisissa raportoitiin, että

” Stonehengen alueelta, n. 3 kilometrin päästä, on löytynyt maan alta metrin syvyydestä 100 valtavaa kiveä, leveydeltään 4,5 m. Arvellaan, että nämä myös liittyvät Stonehengen palvontamenoihin.”

Sisilian rannikolta on löytynyt 40 metrin syvyydestä valtava Stonehenge -tyylinen kivipaasi, jossa on ihmisen tekemät 3 pyöreää reikää. Saari on joskus muinoin ollut Sisilian edustalla, mutta se on uponnut suuren tulvan vaikutuksesta.”


Päätimme tehdä oman tutkimusmatkan ja selvittää Stonehenge mysteerin omin keinoin. Ystäväni intuitiota seuraten, joka sanoi, että 
Muinainen Egypti, Stonehenge, ja Meksikon Teotihuacan ovat kaikki atlantislaisen kulttuurin aikaansaannoksia”, 
lähdimme etsimään kirjastosta asiaan liittyvää aineistoa.
Minä tulostin myös kuvia Stonehengestä ja lähdin seuraamaan niiden muotoja, mitä ne tuovat mieleen.





Kivikehän sisäosa

Päätimme myös tehdä kortit ”Atlantislaista viisautta” vrt. Tarot kortit. Siihen olemme jo keränneet hahmoja, jotka odottavat ilmentymistään ja viisaita sanoja.

Samaan hengenvetoon varasimme hotellin kesäpäivänseisauksen aikaan läheisestä Salisburyn kylästä. Se on ainoa päivä vuodesta kun Stonehengen sisäkehään pääsee sisään.
Aiomme videoida paikan päällä ja ”julkaista” omaa tutkimustamme ja materiaaliamme. Sanomattakin selvää on, että tämä tutkimus kulkee mystistäkin mystisempää polkua.

Aikuisenakin voi leikkiä tutkimusmatkailijaa ja ottaa kaikki ilo irti asioista, joita ihmismieli ei ole kyennyt ratkaisemaan.

Elämä on ainutkertainen ja suuri seikkailu, miksei siitä tekisi vielä hauskemman sellaisen. Se ei ole keneltäkään pois.



Myös oppilaiden töihin siirtyy kiinnostuksen kohteet: alku orgaaniseen arkkitehtuuriin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti